UPRAVENÉ TERMÍNY AKCÍ
Kvůli zrušení areálu raketové základny v Leskovci jsme upravili termíny akcí airsoftgods.cz, které najdete v tomto článku. Opět zde naleznete vaše oblíbené herní režimy, které aplikujeme na akcích v areálech vojenských…
JAK PLNIT LAHVE NA HPA?
Jak si sám plnit HPA lahve snadno.
VYSVĚTLENÍ LIMITU ZBRANÍ.
Vysvětlení rozdílů typu zbraní do které kategorie se řadí daná zbraň.
TERMÍNY AKCÍ PRO ROK 2023
Pro tento rok jsme pro vás připravili seznam všech našich předem plánovaných akcí pro areál raketové základny v Leskovci a raketové základny ve Frýdku-Místku. Vybrat si můžete z rozličných scénářů, variant úsťové…
JUGGERANUT NA SEVERU MORAVY
Představujeme Vám herní postavu zvanou Juggeranut, která se již několik let objevuje na akcích v Moravskoslezském kraji díky týmu M.S.A.T. Sám název JÄGER znamená lovec. Více informací včetně videa najdete v článku.
Sekce: Recenze vybavení
Vložil Henry | 27.08.2019 19:02 | Zobrazeno 9031x

Určitě se mezi Vámi najdou takoví, pro které je tento název a vůbec postava cizí, ti kdo ví, o co jde i ti kdo tuto herní postavu vyloženě nesnáší. Pojďme si tedy v několika odstavcích objasnit, o co vlastně jde a jak JÄGERA poznáte.


Co je to JÄGER?
JÄGER je herní postava, která se využívá k airsoftovým hrám. V tomto článku se ale zmiňujeme o jediném JÄGEROVI, který je nasazován na akcích pořádaných airsoftgods.cz jako jsou například herní série Oil Nation, Guardian, Korean Invasion, nebo třeba Death Box. Svým způsobem může být nasazen v jakékoliv airsoftové hře která má svůj scénář.

V ČR a zahraničí je několik variant Juggernautů, je ale pouze jeden Juggernaut (JÄGER) vytvořen airsoftovým týmem M.S.A.T. . Na první pohled JÄGERA poznáte velmi jednoduše. Oproti běžných airsoftovým hráčům se liší svým robusním pancéřováním a děsivým vzhledem. Pancéřování se skládá z několika částí, je zhotoveno do post-apo stylu a chrání jeho nositele tak že ho zásahy nebolí.

Mezi tyto části patří chrániče nohou a pasu, následují chrániče hrudi a rukou a celý tento set zakončuje ochrana krku a hlavy. Nedílnou součástí je žlutý zvoneček, který slouží k znehybnění JÄGERA na krátký časový úsek 10-15 sekund, to záleží na potřebách organizátora akce.

Nasazení JÄGERA
Jak je již zmíněno výše nasazuje se na airsoftových akcích. Organizátor si pak podle potřeby volí, jakou roli bude tato herní postava vykonávat. Nejčastější role jsou ale nápomoc jedné z utlačovaných stran a balanc obou herních stran v podobě vystřílení „zakempených“ míst.

Samotný JÄGER je „nesmrtelný“, jediná možnost jak s ním bojovat je ho na určitou dobu zastavit střelbou právě do žlutého zvonečku, který je umístěn na jeho hrudi. Pokud se některému z hráčů, případně skupině hráčů povede tento zvoneček zasáhnout je JÄGER znehybněn na 10-15 sekund a poté se zase vrací zpět do akce. Druhá možnost je dobře se schovat a doufat že si Vás JÄGER nevšimne. To že jste JÄGERA zasáhli, poznáte tak že se přestane hýbat a stojí na místě, za běžných okolností se pohybuje po herním prostoru a střílí.

POZOR neplatí „prodlužování stání“, abychom náležitě vysvětlili, jde o to, že pokud zasáhnete zvoneček, začne se počítat 10-15 sekund, během kterých Vám nepomůže to, že budete zvoneček zasahovat opakovaně a rádoby prodlužovat tento časový limit. Střílet takto můžete, ale opětovné trefení zvonečku se počítá, až JÄGER ožije. Tento způsob ovšem nedoporučujeme, jelikož takto donutíte JÄGERA, že půjde právě po Vás. JÄGER se nedá žádným jiným způsobem zastavit, neplatí ťuknutí na zvoneček nožem, zbraní, větví ani ničím jiným, pouze střelbou do zvonečku! Stejně tak JÄGER neslouží jako štít!

V okolí JÄGERA se pohybuje vždy jeho pomocník, který je také označen reflexní vestou a slouží k případným opravám, doplňování munice. Do průběhu hry nijak jinak nezasahuje. Rovněž ví, že nemá chodit pod přímou palbu, nebo jinak zavázet ostatním hráčům. V případě sporů při zásahu zvonečku určuje, jestli je JÄGER zastaven nebo ne.


Barevné označení JÄGERA
Pokud je součástí nějaké z herních stran tak je označen barevnými stuhami na ramenou. V případě balancujícího prvku je „neutrální“ a proto není označen nijak. Přesouvá-li se na určenou pozici před nasazením, má-li nějaký technický problém, je označen reflexní vestou. Dbejte prosím na to, že pokud proti Vám JÄGER stojí a nemá na sobě reflexní vestu, nebo barevné označení, znamená to, že mu buď někdo trefil zvoneček, nebo čeká na Vás, co budete dělat…

 

Zbraň a střelba
Ke střelbě používá JÄGER lehký kulomet M249 SAW. Uvnitř tohoto kulometu je 120tka pružina a při posledních měřeních nepřesáhnul s 0,20g kuličkami úsťovou rychlost 120 m/s.
JÄGER střílí pouze „od pasu“ jelikož by při běžné střelbě skrze mířidla zakrýval zvoneček a to by bylo zcela nevhodné a také mu to pancéřování nedovoluje. Střelbu ovlivňuje i jeho výhled, který je omezen na asi 2cm vysoký a 25cm široký průzor chráněný plexisklem. Za těchto uvedených podmínek se může stát, že při střelbě trefí některého hráče do citlivých míst, jako jsou například hlava, ucho, prst, krk.

POZOR v případě že se k Vám JÄGER dostane na vzdálenost bližší, než 5 m znamená to, že jste automaticky „mrtví“, pokud ovšem někdo z této vzdálenosti začne na JÄGERA střílet, tak stejně odpoví!! Za normálních okolností JÄGER na tuto vzdálenost nestřílí. Může se ale také v této situaci stát že Vás vyzve k tomu, abyste trefili jeho zvoneček, pokud dostanete tuto možnost tak neváhejte, trefte se a utečte dost daleko a nebude muset jít na respawn.

 

Tímto uzavíráme článek o JÄGEROVI a doufáme, že s tímto „návodem“ bude o to více chápajících a spokojených hráčů. Pro ty kdo si přečetli celý článek a dostali se až na konec i pro ty kdo jsou zkrátka líní si ho přečíst máme k dispozici krátké video vysvětlující celou problematiku JÄGERA a jeho nasazení trošku více zábavnější formou. Odkaz na video a na FB stránky tvůrců JÄGERA naleznete níže.

 

Autorství článku patří týmu M.S.A.T.

Odkaz na video:
https://www.youtube.com/watch?v=5P2ghAEZhUc
Odkaz na FB:
www.facebook.com/medrece
Odkaz na instagram:
@m.s.a.t_cz

Zpět na články

PETY Podporučík | NEMÁM TEAM | 16.09.2019 14:56 | odpovědět |
Komentář článku: Juggeranut na severu Moravy
super