UPRAVENÉ TERMÍNY AKCÍ
Kvůli zrušení areálu raketové základny v Leskovci jsme upravili termíny akcí airsoftgods.cz, které najdete v tomto článku. Opět zde naleznete vaše oblíbené herní režimy, které aplikujeme na akcích v areálech vojenských…
JAK PLNIT LAHVE NA HPA?
Jak si sám plnit HPA lahve snadno.
VYSVĚTLENÍ LIMITU ZBRANÍ.
Vysvětlení rozdílů typu zbraní do které kategorie se řadí daná zbraň.
TERMÍNY AKCÍ PRO ROK 2023
Pro tento rok jsme pro vás připravili seznam všech našich předem plánovaných akcí pro areál raketové základny v Leskovci a raketové základny ve Frýdku-Místku. Vybrat si můžete z rozličných scénářů, variant úsťové…
SILVERBACK PP-19 BIZON AEG
Někdo by mohl říct: "pche, další kalach?", někdo jiný zase "klašnikovy jsou nejlepší zbraně co se pro airsoft vůbec vyrábí, ale chtělo by to rozčeřit vody něčím novým a zajímavým". Pro druhou kategorii lidí zde mám něco málo informací o této zajímavé "novince".
Sekce: Novinky
Vložil Henry | 21.10.2012 12:50 | Zobrazeno 4615x

Je to sice už nějaký ten pátek, co byl do prodeje zařazen tento skvost. Řadě lidí to však mohlo uniknout, protože se zatím prodává pouze v zahraničí a k nám se ještě neprodral. Zde jsou hlavní zajímavosti: jedná se o celoocelovou variantu (takže není třeba se bát laciného, křehkého shitmetalu), zbraň je osazena 7mm mechaboxem verze 3 s kuličkovými ložisky, zásobník pojme 160bb, baterie se vkládál standartně nad mechabox, úsťová rychlost (s 0,20g bb) se pohybuje okolo 360fps což je stejně jako zbraň samotná ideální pro CQB, zbraň je replikou verze BIZON-2 a cena se průměrně pohybuje okolo $320. Množství vyrobených kusů je limitováno (takže je možné že se jí ani nedočkáme ;-)

REÁLNÁ PŘEDLOHA:
PP-19 BIZON je devíti milimetrový samopal vyvinutý na začátku 90. let v ruské továrně Izhmash týmem inženýrů pod vedením Viktora Kalašnikova (syna známého konstruktéra AK47 a jeho derivátů, Mikhaila Kalašnikova). Alexi Dragunov, nejmladší syn Evgena Dragunova (otce známého SVD), byl také členem tohoto týmu.


Bizon byl vyvinut dle požadavků Ministerstva vnitřních záležitostí (MDV). Primární určení této zbraně bylo pro protiteroristické jednotky a vládní ozbrojené složky, které obvykle potřebují rychlý a přesný samopal pro krátké vzdálenosti. Prototypy byly testovány v Ústavu pro vývoj speciálního vybavení v roce 1995, kde zbraň překonala několik konkurenčních návrhů a zde byla 28. prosince 1996 akceptována jako způsobilá. Bizonem byly nejprve vyzbrojeny jednotky Celostátních bezpečnostních složek (FSB) a Ministerstva spravedlnosti. Byl použit v bojových operacích proti separatistům v nestálém regionu Severního Kavkazu, konkrétně v Čečensku a Dagestánu.


PP-19 je lehká zbraň s možností výběru režimu střelby, která střílí ve chvíli kdy je zavřený závěr (což zvyšuje její přesnost). Zbraň je zkonstruována na základě modelu AKS-74 a 60% dílů má s ní shodných. Bizon je uzpůsoben pro střelbu standartních ruských nábojů 9x18 mm Makarov a dokáže pojmout také nové vysoce impulzivní náboje 57-N-181SM, schopné střelbu skrz neprůstřelné vesty.

Jedna z nejvíce neobvyklých věcí je zásobník, který je laickou veřejností často zaměňován za podvěsný granátomet. Válec pod zbraní je ve skutečnosti unikátní zásobník se spirálovým podáváním, který je schopný pojmout 64 nábojů a jehož design je podobný jako u Amerického samopalu Calico M960. Zásobník je vyroben z odolného polyamidu vyztuženého skelnými vlákny a jeho neobvyklý design dělá zbraň kompaktnější a lépe utajitelnou. Rané verze zásobníků, byly vyrobeny z hliníku a měly na stranách otvory díky kterým bylo možno snadno určit kolik v nich zbývá munice. Jejich kapacita byla 67 nábojů.


Původní Bizon byl zpětně přejmenován na Bizon-1, potom co byla představena vylepšená varianta Bizon-2. Bizon byl od začátku masové výroby kontinuálně modifikován a nynější veze Bizon-2 má narozdíl od svého předchůdce mířidla odvozená od AK-74 se třemi možnostmi nastavení vzdálenosti (50, 100 a 150 metrů). Přibyla boční kolejnice pro možnost přimontování optikých zaměřovačů a nový tlumič plamene, který je navrhnut tak, aby na něj mohl být nasazen rychloupínací tlumič zvuku.

Varianta známá jako Bizon-3 již byla také vyvinuta. V této chvíli však zatím není příliš známá, ani rozšířená. Její hlavní charakteristický rys je nahrazení standartní pažby sklápěné do strany, zcela novým typem, který se sklápí nahoru nad zbraň a mířidla byla přemístěna blíže ke střelci. Níže najdete foto Bizona 3. generace a technické specifikace pro Bizon-2



Technická data platná pro verzi PP-19 Bizon-2
Ráže - 9 mm
Náboj - 9x18 Makarov
Délka zbraně 690 mm
Délka se sklopenou pažbou - 452 mm
Délka hlavně - 200 mm
Váha zbraně - 2,7 kg
Úsťová rychlost - 340 m/s
Kapacita zásobníku - 64
Teoretická rychlost střelby - 680 ran/min

Zpět na články

PALA Podpraporčík | NEMÁM TEAM | 08.11.2012 13:44 | odpovědět |
Komentář článku: Silverback PP-19 BIZON AEG
ten zásobník se mi vůbec, ale vůbec nelíbí :-(
HENRY Chuck Norris | AIRSOFT KOALICE | BLACK SQUAD | 08.11.2012 16:27 |
:D pro airsoft je možná jeho tvar a velikost trochu nevýhoda, v reálu bys ale slintal blahem, protože 64 nábojů v kombinaci se spolehlivostí kalashnikovy konstrukce nenabízí žádné jiné SMG.
DAVE Generál poručík | FUNNY COMPANY | 08.11.2012 17:30 |
a navíc si s tím ještě lehneš, protože to nikam neční ...