UPRAVENÉ TERMÍNY AKCÍ
Kvůli zrušení areálu raketové základny v Leskovci jsme upravili termíny akcí airsoftgods.cz, které najdete v tomto článku. Opět zde naleznete vaše oblíbené herní režimy, které aplikujeme na akcích v areálech vojenských…
JAK PLNIT LAHVE NA HPA?
Jak si sám plnit HPA lahve snadno.
VYSVĚTLENÍ LIMITU ZBRANÍ.
Vysvětlení rozdílů typu zbraní do které kategorie se řadí daná zbraň.
TERMÍNY AKCÍ PRO ROK 2023
Pro tento rok jsme pro vás připravili seznam všech našich předem plánovaných akcí pro areál raketové základny v Leskovci a raketové základny ve Frýdku-Místku. Vybrat si můžete z rozličných scénářů, variant úsťové…
JAK SPRÁVNĚ ZAPOJIT DEAN-T (ULTRA-T) KONEKTORY
Poslední dobou se přechází na kvalitní Dean-t konektory, které je možné zakoupit ve většině modelářských prodejen. Na instalaci nám stačí jen pár zkušeností s pájením a pájka. Zde vám popíšeme, jak v deseti krocích připojit Dean-t konektory.
Sekce: Nápady a návody
Vložil Paul132 | 20.11.2011 22:44 | Zobrazeno 5998x

      Pro instalaci budeme potřebovat:

      Pájku, kleště, Dean-t konektory, kalafunu, cín, bužírku (izolaci, kterou zaděláme živé části z druhé strany konektoru, nejlepší jsou barevné - červená, která znamená + a černá, která znamená mínus) v galerii budete mít pár fotek na ukázku jak to má asi vypadat.

1) Prvním co při instalaci konektoru musíme vědět je, kam zapojit část konektoru samce a samici. Samec se umisťuje na zbraně a nabíječky. Samice se umisťuje na baterii, zde je schovaná kontaktní plocha v konektoru, proto nemůže dojít ke zkratu, když se náhodou konektor dotkne kovové části.

2) Další částí je příprava na pájení. Ucvakneme staré konektory, které nám již budou k ničemu.

3) Na koncích kabelů ucvakneme izolaci cca 3mm.

4) Odizolovaný drát položíme do kalafuny a jemně pocínujeme

5) Konektor připravíme stejným způsobem

6) Nesmíme zapomenout, že než připájíme kabely, musíme navléknout bužírku na kabely.

7) Kabely připájíme ke konektoru. Ve většině případů je na konektoru uvedeno, která část je +. Musíme všude dávat stejnou polaritu, jinak by mohlo dojít ke zpětnému chodu a případnému zničení motorku, nebo jakékoli části v mechaboxu. I pro případ půjčení akumulátoru od kamaráda je potřeba mít správně napájenou polaritu.

8) Ke konektoru přisuneme bužírku a zahřejeme, buď zapalovačem, nebo sirkami. Plamenem budeme zahřívat bužírku, než se přestane stahovat. Mohlo by dojít i ke spálení bužírky.

9) Stejný postup provedeme i na opačné straně (před zapojením do sebe se přesvědčíme, že je polarita (kabely – barva) na stejné straně.

10) Můžeme zapojit a otestovat zbraň

 

Klady a zápory

Klady:

-          - Zvýšení napěťového maxima

-          - Snížení přechodového odporu

-          - Snížení zahřívání

-          - Může dojít ke zvýšení kadence

-          - Menší rozměry

-          - Zbraň může být spolehlivější (zvláště u silnějších pružin)

 

Zápory:

-          - Pro instalaci se musí použít pájka

-          - Nemá západku proti rozpojení

      Ps: omlouvám se za kvalitu fotek je to foceno mobil.

Zpět na články

STARDAS Praporčík | 4./ JÄGERREGIMENT 1 | 14.05.2014 14:52 | odpovědět |
Západku "proti rozpojení" bych nedával do záporů, vesměs za roky co Tčka používám jsem s tím problém neměl ani v nejmenším a neumím si představit situaci kdy je možné tohle řešit (ani peq ani kapsička). Naopak Tčka drží hodně dobře i po stovkách vypojení a nebál bych se ani v nejmenším.
GEORGE Nadrotmistr | DOG SOLDIERS | 21.11.2011 13:59 | odpovědět |
Jen bych dodal že se mi osvědčilo kontakty na konektoru před pájením lehce poškrábat např šroubovákem .. cín se pak lépe chytá na povrch konektoru