UPRAVENÉ TERMÍNY AKCÍ
Kvůli zrušení areálu raketové základny v Leskovci jsme upravili termíny akcí airsoftgods.cz, které najdete v tomto článku. Opět zde naleznete vaše oblíbené herní režimy, které aplikujeme na akcích v areálech vojenských…
JAK PLNIT LAHVE NA HPA?
Jak si sám plnit HPA lahve snadno.
VYSVĚTLENÍ LIMITU ZBRANÍ.
Vysvětlení rozdílů typu zbraní do které kategorie se řadí daná zbraň.
TERMÍNY AKCÍ PRO ROK 2023
Pro tento rok jsme pro vás připravili seznam všech našich předem plánovaných akcí pro areál raketové základny v Leskovci a raketové základny ve Frýdku-Místku. Vybrat si můžete z rozličných scénářů, variant úsťové…
JAKÉ MÁME VERZE MECHABOXU?
Rozdělení základních druhů mechaboxu, hlavně pro vizuální diferenciaci různých modelů pro airsofťáky. Dále jsou tu pro Vás užitečné tipy ohledně různých druhů mechaboxů a jejich známé slabší stránky a nedostatky.
Sekce: Recenze zbraní
Vložil Paul132 | 10.10.2011 20:57 | Zobrazeno 7202x

Jaké máme verze mechaboxu?

Mechabox verze I
Tento mechabox byl poprvé vytvořen firmou TM „Tokyo Marui“. Tvůrci zahrnuli speciální motor, který je zabudovaný přímo v mechaboxu. Masivní vzhled mechaboxu a jeho unikátnost dovoluje vyjmutí západky zpětného chodu, a tím vypustit vzduch z válce. Tato funkce je použita v mechaboxech verze IV. Do tohoto mechaboxu nelze použít silnější pružina. Z tohoto důvodu byl ve většině případů zapomenut a přešlo se na mechabox verze II, který je spolu s mechaboxem verze III využit v drtivé většině zbraní.

Image Hosted by ImageShack.us

Mechabox verze II
Verze mechaboxu typu II je jeden z nejrozšířenějších. Tento druh mechaboxu se používá například ve zbraních M4, MP5 aj. Má svoje klady i zápory. Většina vlastností je bohužel záporná. Největší chybou je špatný upgrade. U tohoto mechaboxu se doporučuje upgrade do pružiny M110. (již u této pružiny hrozí u základního mechaboxu prasknutí). Další chybou mechaboxu je plastová západka u spouště, která při zabrání bohužel praskne. Kovová západka se zatím nevyrábí. Špatné je řešení i uložení motoru v pažbičce, která při častém sundávání může prasknout, a velice lehce se strhávají šroubky u patky pažbičky. Mechabox se již vyrábí v tzv. zesílené verzi, která již zvládá základní upgrade do pružiny M120. V poslední době se začal vyrábět prvek SDG „Stop Defect Gearbox“, který zabrání prasknutí mechaboxu. Vysvětlení: Přední strana mechaboxu se opře o tento díl a dopadová síla pružiny je přenášena na kovový rám zbraně.

Image Hosted by ImageShack.us

Mechabox verze III
Tento mechabox využívá motory v krátké verzi. Díky vylepšení verze II je zvětšená odolnost. Mechabox snese daleko více, než mechabox verze II, u které je doporučen uprage do pružiny M110. U verze III se může využít i upgrade až do pružiny M130. Tento mechabox se vyrábí také v zesílené verzi. Mechabox se využívá nejvíce u zbraní AK, G36, aj., proto je drtivá většina arzenálu tvořena těmito zbraněmi. Motor je uložený v kleci, díky tomuto vylepšení oproti verzi II je jednoduší pro upgrade a jeho případné testování.

Image Hosted by ImageShack.us

Mechabox verze IV
Tento mechabox je uzpůsobený na střelbu jednotlivými ranami. Díky různým modifikacím se dá přestavět na střelby dávkou. Nikoli automatickou střelbou. Vnitřní díly jsou přizpůsobené pro tento větší mechabox. Všechny díly jsou větší. Vše je zvětšeno z důvodu delší hlavně, kdy je potřeba větší síly a více vzduchu pro vystřelení kuličky. Mechabox je přizpůsobený pro následný upgrade. Verze IV je složená ze dvou částí, horní je pro kompletní vzduchotechniku a spodní jsou kola, motor aj.. Tento mechabox je uzpůsoben touto vlastností pro upgrade v jeho jednoduchosti. Upgrade je značen v %, je možné použít klidně i 300% upgrade.

Image Hosted by ImageShack.us

Mechabox verze V
Mechabox byl navržen v menším a plastovém provedení. Jeho funkce je sice stejná, ale styl je úplně jiný – pružina netlačí píst, jak je zvykem, ale je umístěna úplně vpředu. Vnitřní hlaveň prochází skrz pružinu a píst. Vzduch je vedený skrz tunel integrovaný s tryskou. Kola jsou úplně vzadu. Celý mechanismus pracuje jakoby naopak oproti ostatním mechaboxům. Motor taktéž pracuje v opačném směru – proti směru hodinových ručiček. Zásluhou plastové konstrukce mechaboxu je nevhodný pro silnější pružiny, je otázkou zda se dá vůbec silnější pružina použít.
„zdroj: http://c-a-s.wz.cz“

Image Hosted by ImageShack.us

Mechabox verze VI
Nejnovější verze mechaboxu obsahuje víc vylepšení v designu oproti ostatním. Má delší „stopper rail“ jako verze III. Má tak jistě zajímavé řešení uložení a upevnění ložisek, kde ložiska v čelním kole (spur gear) jsou oválná, a takto je zabráněno jejich „kývání“ v rámu mechaboxu - tím se zabraňuje opotřebování zubů na kolech. Má výborné upevnění hlavy pístu, které distribuuje sílu víc v porovnání se staršími verzemi. Taktéž obsahuje stejné upevnění motorku jako při verzi III, úplně obklopuje motorek a fixuje ho pevně na jedno místo. Avšak design mechaboxu dovoluje umístit motorek v různých úhlech, podle typu zbraně. I když má velmi kompaktní design v porovnání s verzemi II a III, snese pružinu M120 bez potřeby nějakého zesílení. Také jistě existují firmy, které vyrábějí jeho zesílenou verzi.
Image Hosted by ImageShack.us

„zdroj: http://c-a-s.wz.cz“

Speciální verze mechaboxu:
- Mechabox verze STAR M249
- Mechabox typu H
- Mechabox v. VII

„zdroj obrázků: http://c-a-s.wz.cz“


V tomto článku jsou shrnuty informace o základních a nejpoužívanějších mechaboxech. Jejich popis slouží pro základní rozeznání verzí mechaboxu. V příštích článcích se budeme zabývat samotným upgradem.

by Paul132

Zpět na články

ARCON Štabní rotmistr | CZECH TROOPERS OLOMOUC | 03.10.2012 20:05 | odpovědět |
Komentář článku: Jaké máme verze mechaboxu?
fotky AEP mechboxů by nebyly :D

SPEC Generál poručík | INFIDELS | 29.11.2011 06:58 | odpovědět |
Komentář článku: Jaké máme verze mechaboxu?
Ale to není vše... vice na http://www.wargames.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=110952
GEORGE Nadrotmistr | DOG SOLDIERS | 29.11.2011 16:24 |
Díky za doplnění :-)
HENRY Chuck Norris | AIRSOFT KOALICE | BLACK SQUAD | 30.11.2011 21:30 |
Mazec co za psycho tvary mechaboxu tam je :O