UPRAVENÉ TERMÍNY AKCÍ
Kvůli zrušení areálu raketové základny v Leskovci jsme upravili termíny akcí airsoftgods.cz, které najdete v tomto článku. Opět zde naleznete vaše oblíbené herní režimy, které aplikujeme na akcích v areálech vojenských…
JAK PLNIT LAHVE NA HPA?
Jak si sám plnit HPA lahve snadno.
VYSVĚTLENÍ LIMITU ZBRANÍ.
Vysvětlení rozdílů typu zbraní do které kategorie se řadí daná zbraň.
TERMÍNY AKCÍ PRO ROK 2023
Pro tento rok jsme pro vás připravili seznam všech našich předem plánovaných akcí pro areál raketové základny v Leskovci a raketové základny ve Frýdku-Místku. Vybrat si můžete z rozličných scénářů, variant úsťové…
VYSVĚTLENÍ LIMITU ZBRANÍ.
Vysvětlení rozdílů typu zbraní do které kategorie se řadí daná zbraň.
Sekce: Novinky
Vložil Lišák | 11.02.2023 16:03 | Zobrazeno 1079x

V poslední době dost sleduji, že lidé vlastně nechápou předlohy v rozdílech útočné pušky a DMR, proto bych to rád vysvětlil.

SMG = do 1,3J s 0.20g

BB Typ zbraní: Mp7, Ump, Arp, Vector, AAP01 a podobné typi zbraní převážně v 9mm verzi jako je reálná ostrá. Bez dalších limitů.

Útorná puška = do 1,7J - 130m/s s 0.20g

BB Typ zbraní: M4, Ak, a další podobné zbraně bez ohledu na délku hlavně, zaměřovače (v případě použití přechodky zásobníku na jiný kalibr např. 9mm zásobník platí u této zbraně že se řadí do kategorie SMG!) Bez dalších limitů.

DMR = do 2,3J - 150m/s s 0.20g BB

Typ zbraní: G28, SR-25, Mk12, HK417 a další podobné zbraně dle reálné předlohy. Poviností u této zbraně je mít optiku či pevný zaměřovač (nikoliv výklopnou optiku!) Zbraň také musí mít možnost pouze semi střelby bez automatu. Další povinností je mít záložní zbraň pistoli či SMG s výkonem do 1.3J. V případě přechodové šachty na jinou ráži zbraně se zbraň automaticky snižuje na kategorii útočné pušky. Bez dalších limitů.

Sniper = do 3,3J - 180m/s s 0.20g BB

Typ zbraní: L96, VSR, SVD, ve zkratce odstřelovací pušky které nejsou sami nabíjeny a musí se po každém výstřelu ručně nabít. Další povinností je mít záložní zbraň pistoli či SMG s výkonem do 1.3J.

 

Všechny typi zbraní jsou snadno dohledatelné na internetu a v případě nejistoty se opravdu stačí zeptat. Snad je tanto článek srozumitelný a v případě jakýchkoliv dotazů stačí napsat přímo do chatu airsoftkoalice nebo pod tento článek.

 

Disclaimer: Záleží také na pravidlech dle určitých hřišť a akcích které nejsou globální a pořadatelé si je určují dle prostoru či akce.

Zpět na články