UPRAVENÉ TERMÍNY AKCÍ
Kvůli zrušení areálu raketové základny v Leskovci jsme upravili termíny akcí airsoftgods.cz, které najdete v tomto článku. Opět zde naleznete vaše oblíbené herní režimy, které aplikujeme na akcích v areálech vojenských…
JAK PLNIT LAHVE NA HPA?
Jak si sám plnit HPA lahve snadno.
VYSVĚTLENÍ LIMITU ZBRANÍ.
Vysvětlení rozdílů typu zbraní do které kategorie se řadí daná zbraň.
TERMÍNY AKCÍ PRO ROK 2023
Pro tento rok jsme pro vás připravili seznam všech našich předem plánovaných akcí pro areál raketové základny v Leskovci a raketové základny ve Frýdku-Místku. Vybrat si můžete z rozličných scénářů, variant úsťové…
INGRESS LIVE MMORPG
Sice neairsoftové téma, ale dle mého názoru velmi zajímavé :-) Ingress je zcela nová hra od Googlu, která využívá rozšířené reality. Jedná se zatím pouze o uzavřenou betaverzi, takže si dáme jen malou ochutnávku ;-)
Sekce: Novinky
Vložil George | 24.11.2012 12:22 | Zobrazeno 983x

Hlavní upoutávka po které jsem okamžitě začal shánět klíč do uzavřené betaverze je dostupná na stránkách hry ingress.com a na youtube a Vy se na ni můžete podívat zde:

Úžasné ne?! .. Po obdržení klíče mě čekalo menší rozčarování hra nepracuje s rozšířenou realitou stejně jako na videu, ale uživateli ukazuje mapové podklady google maps a vkládá do nich tzv. portály, které jsou alfou a omegou celé hry což však není vůbec špatné a celý koncept je velmi chytlavý :-).

Hráč si nejdříve zvolí skupinu za kterou bude svými činy bojovat, má na výběr z resistance - odporu a enlightment - osvícených. Odpor brání lidskou rasu před předpokládaným útokem vetřelců zvaných shapers - lepší překlad než měniči mě nenapadá zkuste něco navrhnout ;-). Naopak osvícení očekávají příchod shaperů a připravují pro ně pěkně vyšlapanou cestičku.

Po připojení do hry Vás čeká tutoriál, kde Vám hra vysvětlí základní principy. Ke hře je třeba mobilní telefon se systémem android a vzhledem k náročnosti a zatím ne moc velké odladěnosti (je to closed beta určitě se to zlepší ;-) ), je třeba telefon alespoň střední třídy, mobilní internet a zapnuté GPS.

Hra Vám pomocí mobilního telefonu, který stahuje data s internetu a podle vaší polohy ( ano musíte chodit venku :-) ) zobrazuje danou oblast kde se nacházíte spolu s portály a zdroji XM energie, Vaším úkolem je získat a propojit pro svou stranu co nejvíce portálů. Spojením portálů do trojúhelníků získáváte MU - mind units - jednotky myslí které díky zaštítění dostáváte pod kontrolu. Portály jde dále vylepšovat a získávat levely sběrem další XM energie, která je roztroušena po mapě.

Vzhledem k existenci dvou stran, to není úplně jednoduché a musíte často své portály znovudobívat či opravovat po poškození od druhé strany. Na počítači si můžete prohlížet mapu portálů a nebo získávat nejnovější informace či hledat skryté kódy na stránkách 

http://www.nianticproject.com/ - nejnovější zpravodajské informace a hádanky

http://www.ingress.com/intel - mapa dostupná pouze pro registrované hráče

Bydlíteli na malém městě či vesnici a dostanete se do uzavřené bety, moc portálů kolem nečekejte, ale i na to tvůrci mysleli a můžete jim proto poslat jednoduše foto lokací vhodných pro umístění portálu s gps souřadnicemi a oni místa do hry po zkontrolování doplní.

Zpět na články