UPRAVENÉ TERMÍNY AKCÍ
Kvůli zrušení areálu raketové základny v Leskovci jsme upravili termíny akcí airsoftgods.cz, které najdete v tomto článku. Opět zde naleznete vaše oblíbené herní režimy, které aplikujeme na akcích v areálech vojenských…
JAK PLNIT LAHVE NA HPA?
Jak si sám plnit HPA lahve snadno.
VYSVĚTLENÍ LIMITU ZBRANÍ.
Vysvětlení rozdílů typu zbraní do které kategorie se řadí daná zbraň.
TERMÍNY AKCÍ PRO ROK 2023
Pro tento rok jsme pro vás připravili seznam všech našich předem plánovaných akcí pro areál raketové základny v Leskovci a raketové základny ve Frýdku-Místku. Vybrat si můžete z rozličných scénářů, variant úsťové…
VŠEOBECNÁ PRAVIDLA AIRSOFTU
Pro začátečníky i pro ostřílené airsofťáky připomenutí základních pravidel airsoftu. Je to univerzální verze, která se využívá na většině airsoftových akcí. Nezapomeňte, že hra je založena na čestném chování hráčů!
Sekce: Nápady a návody
Vložil Paul132 | 10.10.2011 20:58 | Zobrazeno 2236x

Všeobecná pravidla airsoft
Trošku historie:
Kořeny airsoftu sahají do Východní Asie konce 80. let 20. století, obzvlášť pak do Japonska. Většina vyráběných zbraní pochází právě z této země. Za poslední dobu se prosadily zbraně tzv. „čínské“, jsou vyráběny v zemích třetího světa. Například Hong Kong, Čína, Jižní Korea.
!!Ve hře je zakázáno jakékoli tělesné napadání ostatních hráčů či jiné agresivní chování.!!

Základní „všeobecná“ pravidla:

1) KAŽDÝ HRÁČ MUSÍ MÍT DOSTATEČNOU OCHRANU NA OČI !!! Brýle musí vydržet, i když se do nich střelí nejsilnější zbraní z týmu. Pokud si někdo v průběhu hry sundá brýle, je považován za „mrtvého“. (Pokud bude trvat na tom, že chce hrát bez brýlí, tak hraje pouze na vlastní riziko!) Útočník nenese žádnou zodpovědnost za případné zranění.

2) Při hře jsou povoleny pouze airsoftové zbraně (manuály, elektriky, plynovky) a výbušniny (viz. níže). Je zakázán fyzický kontakt s nepřítelem ((bojová umění, strkání (do vody, ze srázů atp.), chladné zbraně,...)).

3) Každý zásah (kuličkou, střepinou granátu,...) se rovná „smrti“, existuje několik výjimek: zásah do zbraně a odražená kulička. Podle dohody i tzv. „friendly fire“ - nechtěný výstřel na spolubojovníka (zpravidla platí jako „smrt“ spolubojovníka).

4) (Pokud se dva hráči navzájem zasáhnou ve velice krátkém okamžiku a je sporné, kdo byl vyřazen jako první, považují se za „mrtvé“ oba dva střelci.

5) Pokud zasažený ucítí, uvidí, nebo uslyší, že byl zasažen, okamžitě hlasitě zakřičí „dostal“ (tak nahlas, aby to slyšel útočník, který vás zasáhl) a se zdviženou rukou, zbraní nad hlavou a KRYTEM NA OČÍCH odchází na předem smluvené místo, které musí být dostatečně daleko od centra boje. Aby nedošlo při určité situaci k narušení hry, tak zasažený setrvá určitou dobu na určitém místě (tento způsob ale není zcela bezpečný, jestliže se při hře používají „granáty“). Pokud zásah nezaregistroval a útočník si je přesnou střelou jistý, zasažený je považován za "mrtvého". Jestliže zasažený viděl kam střela dopadla, oznámí to útočníkovi a pokračuje se ve hře.

6) Jestliže se útočník dostane k "oběti" dostatečně blízko (připlíží se, v budovách,...), může oběť vyřadit dotykem ruky nebo zbraně ( platí jen dotyk hlavy a trupu).

7) Mrtví již nemohou zasahovat do boje (radit spolubojovníkům, půjčovat jim výstroj nebo výzbroj, dělat živé štíty,...).

8) Každý hráč má právo se vzdát a pokud tak učiní, bude považován za „mrtvého“ a platí pro něj stejná pravidla.

9) Je zakázáno používat jakékoliv chemické či biologické prostředky, které mohou trvale nebo dočasně poškodit zdraví.

10) Jako výbušniny nebo „granáty“ se může používat pouze volně prodejná pyrotechnika („pirát“ - menší než „mega“), ať už holá nebo obalená vhodným materiálem (sádra, plastelína + BB...). Zakázán je kov, sklo, apod. Pokud stojí hráč do 2m od centra výbuchu, nebo jej zasáhne „střepina granátu“ je považován za „mrtvého“. (Jestliže „granát“ vybuchne v místnosti 3x3m a menší, jsou všichni hráči v této místnosti „mrtví“). Pro zásah „střepinou“ platí stejná pravidla jako pro zásah BB.

11) V průběhu hry nesmí být žádný člen pod vlivem omamných látek ani je užívat.

12) Komunikace mezi hráči není nijak omezena.

13) Je zakázáno střílet a mířit na civilní osoby nebo zvířata.

14) Pokud některý z hráčů spatří v bojové zóně civilistu okamžitě to hlasitě zakřičí a hra se dočasně pozastaví. Během pauzy se nesmí nikdo pohybovat, není dovoleno dobíjet a komunikovat. Po odchodu civilisty z bojové zóny se beze změn pokračuje ve hře.

15) Při velkém výskytu civilistů, vážnému zranění hráče, zásahu policie, apod. hra končí.

16) Bojiště zůstává stejné jako před naším příchodem.(bez odpadků, nástrah apod.)

17) Každý hráč musí dodržovat zmíněná pravidla a hrát fair-play.

Cíl hry:
Ukončení hry je především splnění předem stanoveného úkolu vycházejícího z typických vojenských scénářů, například eliminace soupeřova týmu, získání vlajky, záchranná mise, pozorovací mise, bránění objektu, obsazení objektu atd. by Paul132

Zpět na články