UPRAVENÉ TERMÍNY AKCÍ
Kvůli zrušení areálu raketové základny v Leskovci jsme upravili termíny akcí airsoftgods.cz, které najdete v tomto článku. Opět zde naleznete vaše oblíbené herní režimy, které aplikujeme na akcích v areálech vojenských…
JAK PLNIT LAHVE NA HPA?
Jak si sám plnit HPA lahve snadno.
VYSVĚTLENÍ LIMITU ZBRANÍ.
Vysvětlení rozdílů typu zbraní do které kategorie se řadí daná zbraň.
TERMÍNY AKCÍ PRO ROK 2023
Pro tento rok jsme pro vás připravili seznam všech našich předem plánovaných akcí pro areál raketové základny v Leskovci a raketové základny ve Frýdku-Místku. Vybrat si můžete z rozličných scénářů, variant úsťové…
JAK SPRÁVNĚ VYMĚNIT HOP-UP GUMIČKU U ZBRANÍ M4/M16
V následujícím článku najdete podrobný návod, jak správě vyměnit hop-up gumičku. Není dobré šetřit při koupi kvalitní těsné komory i silikonové gumičky. Hop-up je totiž velice důležitá součást pro výkon zbraně, kterou by určite neměl nikdo podceňovat.
Sekce: Nápady a návody
Vložil Paul132 | 29.01.2012 22:00 | Zobrazeno 5286x

Jak to vlastně funguje?

6mm kulička při výstřelu a následným průletem hop-up komorou získává zpětnou rotaci, díky této rotaci stoupá a pokořuje tím gravitaci.
 

Co by se stalo, pokud kdyby tam komora nebyla?

Kulička by velice rychle klesala a v jednom bodě by začala prudce klesat k zemi. Zbraň by ztratila dostřel, klidně i o polovinu.
 

Na co si dávat pozor

-          Nejčastější chyba při montáži trysky je nanesení vellké vrstvy silikonu. Pokud k tomu dojde a kulička přenese olej na gumičku, zapříčiní tím nefunkčnost celého hop-up.

-          Velká vrstva silikonu při nasazování gumičky na hlaveň.

-          Nasazovat gumičku velice opatrně, může dojít lehce k protrhnutí

-          Dávat si velký pozor na značku a typ oleje. Vyskytují se i agresivní oleje.

-          Kuličky se nikdy nemažou.
 

Návod na výměnu gumičky/komory u M4

1)      Rozebereme zbraň a vytáhneme hop-up komoru s hlavní.
 

2)      Rozděláme vršek hop-up, většinou se začne u největšího kolečka, které je zajištěno šroubkem a postupně pokračujeme k těm menším. Vše provádíme velice opatrně a jemně - je to přeci jen plast a ten toho bohužel moc nevydrží.

3)      Dáváme pozor, aby se nám neztratil přítlačný váleček, který nám po rozdělání pohyblivých částí (koleček) vypadne.
 

4)      Opatrně vysadíme hlaveň s hop-up gumičkou a kompletně gumičku zkontrolujeme, zda není poškozená, ale doporučujeme vždy po vyndání gumičku vyměnit.
 

5)      Sundáme gumičku z hlavně, dáme pozor na centrovací kroužek, který je velice důležitý.
  

6)      Jemně nastříkáme gumičku po povrchu a nasadíme novou gumičku správnou stranou na hlaveň (výčnělkem na gumičce do díry v hlavni, dále je vše vedeno drážkou v hlavni a výčnělkem v gumičce. Detail můžete vidět na obrázcích)
 

7)      Nasadíme pojistku, která drží a centruje hlaveň do správné polohy v komoře.
   

8)      Při kompletaci je nejlepší dát kolečko hop-up do maximální pozice, nezapomene pod hlavní ramínko vložit přítlačný váleček, bez kterého by bylo celé sestavování k ničemu.

 
9)      Pokračujte v opačném pořadí, než při rozebírání.

 

- Nakonec vše otestujeme. Při točení kolečkem se podíváme proti slvětlu, zda vše správně pracuj. Váleček by se měl zasouvat a vysouvat.

Děkuji za pozornost a věřím, že vše dobře dopadloCool

 

PS: V příštích dnech bude následovat návod na výměnu hop-up gumičky  (komory) u MP5.

 

by Paul

Zpět na články