UPRAVENÉ TERMÍNY AKCÍ
Kvůli zrušení areálu raketové základny v Leskovci jsme upravili termíny akcí airsoftgods.cz, které najdete v tomto článku. Opět zde naleznete vaše oblíbené herní režimy, které aplikujeme na akcích v areálech vojenských…
JAK PLNIT LAHVE NA HPA?
Jak si sám plnit HPA lahve snadno.
VYSVĚTLENÍ LIMITU ZBRANÍ.
Vysvětlení rozdílů typu zbraní do které kategorie se řadí daná zbraň.
TERMÍNY AKCÍ PRO ROK 2023
Pro tento rok jsme pro vás připravili seznam všech našich předem plánovaných akcí pro areál raketové základny v Leskovci a raketové základny ve Frýdku-Místku. Vybrat si můžete z rozličných scénářů, variant úsťové…
O TÝMECH...
Ahoj spolukoaličníci, opět se Vám hlásí BRAVO, přestože jste ode mne v poslední době nepřečetli na AK žádný článek, na psaní jsem nezanevřel, v ústraní jsem přemýšlel čím Vás zaujmout a zpestřit tak web.
Sekce: Novinky
Vložil BRAVO | 26.05.2013 23:40 | Zobrazeno 1364x

Ahoj spolukoaličníci,

 opět se Vám hlásí BRAVO, přestože jste ode mne v poslední době nepřečetli na AK žádný článek, na psaní jsem nezanevřel, v ústraní jsem přemýšlel čím Vás zaujmout a zpestřit tak web. Napadlo mě po vzoru ostatních AS webů udělat takové články o týmech sepsané za pomoci rozhovoru s jejich veliteli. A není jiného způsobu jak tento projekt rozjet, než jít příkladem! 
Problém nastal pouze ve výběru, s kým rozhovor o našem tymu provedu. Jelikož velitele jako takového naše jednotka nemá a nechtěl jsem upřednostňovat jednoho člena jednotky nad druhým, rozhodl jsem se pro sepsání rozhovoru s mým nejoblíbenějším člověkem z týmu - se mnou! :-D Vím, zní to dost sebestředně, ale přisahám, že se v rozhovoru nebudu šetřit a budu na sebe tvrdý! :-D
Pojďme tedy na to:

 

Otázka: Ahoj BRAVO, ty jako zakládající člen jednotky S.O.G. Mohelnice určitě znáš minulost jednotky? Podělíš se s námi o ni?

 

BRAVO: Bez problému, naše jednotka je takřka ještě v plenkách, dochází z vyzbrojování a vystrojování členů. Prozatím nemáme všichni ústrojovou kázeň a vybaveni jednotlivých členu je víceméně chudé, ale za sebe myslím, že pokračujeme mílovými kroky a například už koncem srpna doplníme výzbroj a snad i výstroj všech členu, například medik bude disponovat plnohodnotným medivakem a zbrojíř nářadím schopným opravit zbraň v polních podmínkách!
I historii máme pestrou, většina z nynějších členů před 3 roky zakládala na mohelnicku tým ATTSSP, který byl opravdu jednoduchý a sloužil jen na jezdění si zahrát ;-)! Časem jsme ovšem tým přejmenovali na 4.SkSU a začali jsme se zdokonalovat v taktice boje, tréninky byly pravidelné a soustředily se vždy určitý výcvik. Bohužel musím říct za sebe, že jsme měli moc členů, u kterých se postupně začalo vytrácet nadšení a nestačili ani na nové finanční nároky, na ně kladené! Proto jsme se všichni zakládající členové rozhodli společně s jedním velmi schopným členem opustit potápějící se loď a došlo k restrukturalizaci starého týmu na novou jednotku se zaměřením a cílem co možná nejlépe napodobovat, dnes již zaniklou jednotku VP ÚSO, neboli SOG.

 

Otázka: Zajímavá historie, a i přes Vaši krátkou existenci, vypadáte jako velmi nadšený a schopný tým, který má před sebou velké cíle…

BRAVO: To zajisté ano, i přes určité neúspěchy v minulem týmu, jsme se v jednotce zavázali na splnění úkolů jako např. zdokonalení se v různých taktikách boje, ale i to, že každý z členů bude pro tým něčím prospěšný. Prostě každý přispěje svou troškou do mlýna :-) Navíc chceme, aby se jméno jednotky opravdu zapsalo jako jméno kvalitního týmu. A proto uděláme opravdu vše!

 

Otázka: Nadšení Vám rozhodně nechybí. A můžeš nám říct něco více o týmu?

 

BRAVO: Protože si chceme zachovat trošku tvář speciální jednotky, nemůžu uvést detaily. Ale zhruba má jednotka 5 členů, hlavní funkce v něm jsou medik, sniper a 3 střelci. Vypadá to, že jeden střelec změní funkci na kulometčíka, ale protože se jedná prozatím o studenta, rozhodující jsou hlavně finance a tak nákup odpovídající výzbroje vázne! V jednotce má také zastoupení již zmiňovaný zbrojíř a administrativní pracovník, starající se o účast na AS akcích, ukázkách pro veřejnost a shánění sponzorů. Velitele jako takového jednotka nemá, a velitele patroly si vždy volíme před akci, aby nedocházelo k upřednostňování některého člena a funkci velitele patroly si procvičil každý z nás.

 

Otázka: Jaké akce Váš tým podniká nebo jakých se účastní?

 

BRAVO: Jednotka za svou krátkou kariéru mnoho možností prezentovat se neměla, ale zúčastnili jsme se akce Gasgun2 na olomoucké pevnůstce a úspěch jsme myslím měli i díky složení celého modrého týmu ;-) To vlastně můžou posoudit zúčastnění z řad registrovaných na AK, a to i na další chystané akci, které se zúčastníme!
Dále máme během následujících měsíců v plánu ukázky na základních školách a na dětských dnech, které právě domlouváme. Osobně doufám, že se bude náš "program" účastníkům akci líbit. Navíc se jednotka účastní také akce „Airsofťáku daruj krev“, kterou já, společně s kamarádem pořádáme a její další pokračovaní je naplánováno na červen.

 

Otázka: Já Vám ve vašich plánech přeji mnoho úspěchu, ať jednotka zkvétá a máte mnoho fanoušků! Ještě nám prosím řekni osobní názor na airsoftovou scénu v ČR a nějaký vzkaz případným zájemcům o vstup do řad Vaší jednotky.

 

BRAVO: Děkujeme! Osobně si myslím, že na první část dotazu nemám právo odpovídat, protože moje zkušenosti jako hráče nejsou velké, ale porovnaní se zahraniční AS scénou, kterou znám pouze z videí, musíme ještě zabrat a dohnat je, ale zároveň se nemusíme vůbec stydět, protože máme v republice mnoho zajímavých a skvělých týmu a naše jednotka má před sebou opravdu dlouhou cestu, aby je dohnala :-) 
Na druhou část otázky musím říct, že nábor zatím neplánujeme, důležité je pro nás dovybaveni a nabití potřebných zkušeností, aby jsme pak postupné mohli zacvičovat nováčky.

 

Děkuji za rozhovor.

Tak doufám, že se Vám můj rozhovor se mnou líbil a možná i pobavil :-D. Dále věřím, že se najdou další velitelé týmu, kteří by svou jednotku chtěli prezentovat a ukázat nám jak si v AS kariéře stojí.

Děkuji za přečtení a zájemci o rozhovor, ať se mi ozvou buďto do komentářů pod článkem, nebo pomoci PM.

 

Autor: BRAVO

 

Zpět na články