UPRAVENÉ TERMÍNY AKCÍ
Kvůli zrušení areálu raketové základny v Leskovci jsme upravili termíny akcí airsoftgods.cz, které najdete v tomto článku. Opět zde naleznete vaše oblíbené herní režimy, které aplikujeme na akcích v areálech vojenských…
JAK PLNIT LAHVE NA HPA?
Jak si sám plnit HPA lahve snadno.
VYSVĚTLENÍ LIMITU ZBRANÍ.
Vysvětlení rozdílů typu zbraní do které kategorie se řadí daná zbraň.
TERMÍNY AKCÍ PRO ROK 2023
Pro tento rok jsme pro vás připravili seznam všech našich předem plánovaných akcí pro areál raketové základny v Leskovci a raketové základny ve Frýdku-Místku. Vybrat si můžete z rozličných scénářů, variant úsťové…
ROZHOVOR - GEORGE
Máme tu druhý rozhovor, tentokráte jsem se nechal inspirovat Vaší radou, abych oslovil hlavního admina AirsoftKoalice.cz „George“. Ten vyhověl a zde je výsledek, který se Vám doufám bude líbit jako můj první článek…
Sekce: Novinky
Vložil BRAVO | 17.03.2013 22:06 | Zobrazeno 1916x

Otázka: Ahoj, první a asi nejzajímavější otázka… Jaké to je dělat rozhovor na svůj vlastní web? 

 

George: První otázka a já hned nevím, co bych řekl… dejme tomu, že je to nezvyk!

 

O: Dobrá odpověď… Jdeme dál! Co tě vedlo k tomu, abys v dnešní době ovládané obřími sociálními sítěmi udělal web, který sdružuje airsofťáky v ČR? A zároveň necítíš se "utlačován těmito velikány?

 

G: AirsoftKoalice je už holka, co si tak vzpomínám už dvouletá. Nezdá se to sice jako moc, ale přece jen před dvěma lety ještě převládal zvyk organizovat všechny akce skrze emaily, případně pozvánkou na chat týmu na různých free webhostingových portálech. Protože jsem člověk od přírody líný a rád si život pokud možno usnadňuji, chtěl jsem situaci změnit. Každotýdenní zjišťování jestli je nějaká akce mě holt moc nebavilo. V té době jsem si hrál s různými PHP projekty a stránka sdružující lokální týmy se zdála jako fajn projekt na zabavení. Tak jsem si začal hrát a po nějakém tom týdnu byla na světě první verze AirsoftKoalice v té době ještě na doméně airsoftkoalice.willyguy.cz. Řada airsofťáků v okolí odmítala sociální sítě typu facebook a tak jim řešení na míru od jejich známého s jednoduchým ovládáním a pár funkcemi mnohem lépe vyhovovalo, mě projekt bavil tak jsem u něj zůstal až dodnes :-) K druhé části otázky. Necítím se nijak utlačovaný sociálními sítěmi, protože přece jen airsoft je odvětví na které se nezaměřují a lidé spíš jen využívají možnosti, které znají. Spíš mě mrzí, že v naší malé zemičce si každý, kdo vytváří web s airsoftovou tématikou nebo vyvíjí nějaké jiné úsilí kolem airsoftu, hrabe na svém písečku a nechce spolupracovat na něčem co je prospěšné pro celou komunitu. Naštěstí mám ve svém okolí řadu týmů, které se zasloužili o to, že koalice měla vůbec šanci se dostat tam kde je dnes.

 

O: Nyní má AK (AirsoftKoalice.cz) již 1 106 uživatelů dohromady ve 346 týmech (ke dni 17. března 2013 - pozn. red.), myslíš, že je to na naši malou zemi dost nebo málo? Osobně AK doporučuji stále více lidem, kteří o ní vůbec nevědí. Nemáš pocit, že chybí řádná reklama?

 

G: Jak jsem tak vypozoroval z různých anket a dotazníků je u nás v ČR cca 2-5 tisíc aktivních airsofťáků, celkově cca 10 tisíc porůznu hrajících, takže je pořád co vylepšovat. Co se týče aktuálních čísel našich uživatelů, jsem v podstatě spokojený, pomalu, ale jistě se rozrůstáme, když koukám na statistiky, v průměru to budou tak 1-2 uživatelé denně což je moc pěkné. Nejdůležitější je však fakt, že čím dál více organizátorů pořádá své akce s využitím našeho systému, to je signál, že odvádíme dobrou práci :-) Reklama je samozřejmě důležitá a chybí :-), proto se snažíme propagovat koalici pomocí nášivek, plachty na akcích a podobně, ale je třeba pamatovat na to, že je to můj koníček nikoli práce, takže není v mých možnostech umisťovat reklamu jinde, než tam kde mi to dovolí hodný kamarád airsofťák, případně pokud se mi podaří domluvit s nějakým jiným webovým portálem. Jinak je to přesně jak říkáš, spoléhám hlavně na doporučení samotných airsofťáků. Nejhřejivější pocit mám, když na akci slyším rozhovor typu: "Hele a kde je ta akce příští týden?" "Hej nevím podívej se na koalici tam je GPS, popis, fotka". :-)

 

O: Mě osobně se na AK líbí možnosti osobního profilu, zbrojnice a podobně! Možná bych jen ocenil přidání volby avataru, který by souhlasil vybavením a podobně! Zároveň uznávám, že je pořád co vylepšovat a práce je to složitá! Od doby mé registrace se toho hodně zlepšilo a myslím, že toho máš ještě hodně trumfů v rukávu. Můžeš něco prozradit? 

 

G: Práce je moře a pořád přibývá, až se divím, že mě to baví :-D Co se týče dalších funkcí, chtěl bych se teď věnovat akcím jejich zjednodušení a zpřehlednění, dále se zabývám zlepšením informovanosti uživatele, co se týče dění na koalici. Zpřehledněním galerie atd. řadu věcí po designové stránce má rozpracovaných Henry, který je autorem designu koalice. Funkce s WOW efektem si zatím nechám pro sebe ať je na co se těšit. ;-)

 

O: Jak bys měl hodnotit úroveň airsoftu v Čechách? A myslíš, že již je konec "zlatým časům" kdy proběhl airsoftový boom, hlavně mezi mladými hráči?

 

G: Hodnotit AS mi nepřísluší, protože se pohybuju převážně na softech po Moravě takže nemůžu soudit, jak to vypadá po celé ČR, na Moravě je řada kvalitních týmů a akcí k vůli kterým se soft vyplatí hrát :-) Co se týče zlatých časů je otázka jak to vzít. Dřív byl airsoft docela finančně náročná záležitost a přece jen ne každý si mohl koupit Marui (Vzpomínáte, jaká to byla tenkrát pecka s M90 pružinou? :-D) Dneska už kvalitní elektrika není problém, spíš je otázka, zda se nám již nezačínají vymykat síly pružin? Na druhou stranu je už většina airsofťáků vybavená maskou, takže se to kompenzuje lepší ochranou. Jinak si myslím, že mladých je relativně dost, alespoň sem nepocítil nějaký úbytek, pouze zmizeli manuálisti, což je škoda a jednou za čas bych je opět rád potkal! :-D

 

O: Spousta negativních událostí jako "Atentát" na Klase, střelba na dálnici, střelba na hřiště školky a mnoho dalších nám na popularitě nepřidávají a média se ani o ty dobré věci, které děláme, nezajímají. Jak myslíš, že nás airsofťáky sledují oči veřejnosti? 

 

G: Tohle je spíš otázka na nějaký průzkum veřejného mínění :-). Co se týče negativních zpráv, viděl si ve zprávách někdy něco pozitivního krom narození medvíďátka a největší houby? Jen je smutné, že to lidé stále sledují, i když to má téměř nulovou informační hodnotu.

 

O: Ok, takže milí čtenáři, tímto Vám oznamujeme, že na AK se objeví průzkum veřejného mínění, fajn?!?  ;) Už tě nebudu dál trápit a jen poslední otázka? Jak hodnotíš snažení lidí kolem výzvy "Airsofťáku daruj krev!"?

 

G: Perfektní už se těším. :-)

 Výzva "Airsofťáku daruj krev!" je pěkný projekt, kterému držím palce. Pokud budou okolnosti přát tak se třeba potkáme na dalším pokračování. ;-)

 Díky za rozhovor a celkově za pěknou práci pro naši airsoft komunitu! Také děkuji Všem našim hráčům a hráčkám za jejich přízeň a doufám, že se jim naše práce líbí! :-)

 

 

Také děkuji za rozhovor!

 

Autor: BRAVO

 

Zpět na články

KOCMI Štábní praporčík | 4 BRN ZNOJMO | 01.10.2013 12:12 | odpovědět |
Komentář článku: Rozhovor - George
palec hore :)